TARİHÇE
1987 yılında Yönetim Kurulu Başkanı Veli Yağan ve oğulları tarafından Yağan Un adıyla kurulmuştur. Müşteriye yüksek hizmet ve kalite ilke edinilmiştir.Kaliteli ürün ilkesini bugüne kadar devam ettiren firmamız bugün artık ihracatlarıyla yurtdışına da açılmış, ülke içinde ise kendisinden söz ettiren bir firma haline gelmiştir. İmalatta kullanılan makinelerimiz ve laboratuar cihazlarımızla artık dünya standartlarında yarışabilen bir un fabrikası olarak kaliteli ürün politikamızın değişmeyeceğini ve ürünlerimize verdiğimiz önemin artarak devam edeceğini müşterilerimize taahhüt ederiz.
ÜRETİM
Çiftçiden gelen buğdaylar laboratuarlarımızda yaş gluten, indeks, hektolitre sedimantasyon, nem tahlilleri yapılarak hangi üründe kullanılması gerekiyorsa, buğday depolarımıza sınıflandırılarak depolanır. Depolardaki buğdaylarımız laboratuarlarımızda spekslerine göre parçalanarak istenilen ürün üretime hazır hale getirilir. Belirlenen buğdaylar yıkama ve temizleme grubundan geçip öğütülmeye hazır vaziyete getirilir. Valslerde öğütülerek elekler ve irmik sasörleri sayesinde un, irmik ve kepekleri ayrıştırılır. Uygun koşullarda paketleme işlemi yapılır.
1987 yılında Yönetim Kurulu Başkanı Veli Yağan ve oğulları tarafından Yağan Un adıyla kurulmuştur. Müşteriye yüksek hizmet ve kalite ilke edinilmiştir.Kaliteli ürün ilkesini bugüne kadar devam ettiren firmamız bugün artık ihracatlarıyla yurtdışına da açılmış, ülke içinde ise kendisinden söz ettiren bir firma haline gelmiştir. İmalatta kullanılan makinelerimiz ve laboratuar cihazlarımızla artık dünya standartlarında yarışabilen bir un fabrikası olarak kaliteli ürün politikamızın değişmeyeceğini ve ürünlerimize verdiğimiz önemin artarak devam edeceğini müşterilerimize taahhüt ederiz.
ÜRETİM
Çiftçiden gelen buğdaylar laboratuarlarımızda yaş gluten, indeks, hektolitre sedimantasyon, nem tahlilleri yapılarak hangi üründe kullanılması gerekiyorsa, buğday depolarımıza sınıflandırılarak depolanır. Depolardaki buğdaylarımız laboratuarlarımızda spekslerine göre parçalanarak istenilen ürün üretime hazır hale getirilir. Belirlenen buğdaylar yıkama ve temizleme grubundan geçip öğütülmeye hazır vaziyete getirilir. Valslerde öğütülerek elekler ve irmik sasörleri sayesinde un, irmik ve kepekleri ayrıştırılır. Uygun koşullarda paketleme işlemi yapılır.